HAPPY 1ST BIRTHDAY NIYAZ - 01 KELAHIRAN

Cepat betul masa berlalu... Dah setahun baby boy Liez... Rasa macam baru 5,6 bulan lepas melairkan dia... huhuhuhu dont grow up so fast anak-anak... mama rindu nnantiiiiiiiiiiiiiiii...huhuhu....Liez rasa Liez ada buat entry pasal kelahiran Niyaz nia tapi tak tahu la publish ke idak..hihihi

Niyaz dilahirkan dah overdue 4 hari.. Tanggal 6 Feb 2016, pukul 3 pagi memang Liez dah tak selesa... Perut kembung dan Liez rasa mesti sebab dah almost 5 days tak membuang air besar.. Trauma coz Liez kena buasir masa mengandung 7 bulan... so memang klau boleh tahan tak nak ke toilet sebab sakitnya..isshhkkkk susah nak digambarkan...
Bila pergi toilet memang tak membuang pun, ketidakselesaan tu hilang macam tu je.. Tapi setiap jam Liez masuk taoilet sebab kembung sakit tu datang.. last bangun pukul 5 pagi... so pukul 7 lebih Liez dah bangun dan siap cerita dekat Dearie kata dari pagi ke toilet perut meragam tapi tak membuang pun.. Tapi Dearie kata maybe nak bersalin kot... So Liez bagitahu kat mak, mak pun cakap benda yang sama.. So Liez masuk toilet nak mandi la.. Dan secara tiba-tiba memang sakit yang sama datang dengan kerap... So siap mandi menbongkok.. Dan rasa hati memang betul la sakit nak bersalin.. First time rasa contraction secara natural. Sebab masa Qaseh, Liez induced. 

Liez tengok jam dah setiap 10 minit sakit datang. Kelam kabut Dearie pergi mandi dam mak ajak Liez turun pergi breakfast dulu. Kena ada energy... Waaaa sakit memang dah memang rasa nak teran dah..Liez sempat makan pisang sebiji masa dekat clubhouse sementara tunggu Dearie turun. Nasib barang-barang memang dah siap dalam bag so tak kalut la...
Liez ke hospital pukul 9 pagi, sampai hospital terus masuk untuk check. Bad exprience tue, 1st doctor pelatih dah check jalan. Waktu tue sakit dah sangat kerap.. Dengar doctor kata takde bukaan lagi..Whattttttt!!!! huhuhu dalam otak dah fikir berapa jam la agaknya nak tunggu bukaan complete kan.. huhuhu sakit dah kerap.. nurse pun cakap sabar, tak boleh teran sebab takde bukaan lagi.....memang Liez tahun, istigfar banyak-banyak..
Dalam 10 minit lepas tu, doctor senior datang dan check lagi... Tetiba dengar doctor jerit, dah 8cm ni... Kelam kabut nurse ambik baju untuk Liez tukar dan bawak masuk ke LR... masa tolak masuk LR tu, dah memang rasa nak teran sesangat dah.. Liez siap cakap saya dah nak teran nie. Bila tukar katil, nurse sibuk tanya husband mana..

Nasib Dearie sempat sampai, sebab memang lepas tue Liez terus teran 2x..Niyaz melompat keluar.. Hihihih nurse dan doc pun terkejut tengok baby melompat keluar..hihihi....Fuhhhh... alhamdulillah memang Allah swt permudahkan proses kelahiran Liez. Just geram dekat doctor pelatih coz dia kata takde bukaan.. Sebab dia tak rasa rambut baby... huhuhuhu memang dah anti dengan doctor praktikal pas ni...Lepas stay sehari Liez boleh balik rumah. Tapi lepas 1 malam tidur dekat rumah, Niyaz kena masuk NICU coz kuning dia tinggi dekat 200.. So bermalam la kami 2 beranak untuk 3hari 2 malam disana.. 


FEY QHALEED NIYAZ  5 JAM SELEPAS DILAHIRKAN




You May Also Like

8 comments

  1. Sanah helwah Niyaz. Lewat sehari dari aunty. Kalai tidak kita share besday yang sama. 😘

    ReplyDelete
  2. Happy birthday Niyaz..
    Semoga membesar dengan sihat, cerdas dan menjadi anak yang baik..

    ReplyDelete
  3. yay happy birthday adik kembar elsa hikhik. alololo comelnya :*

    ReplyDelete
  4. Happy belated birthday baby Niyaz!

    ReplyDelete