KETAGIHAN DURIAN YANG MELAMPAU....

Apakah??...
Ok actually Liez allergic dengan bau durian rasanya lebih dari 5 tahun..
Dulu memang hantu durian.. tapi since makan durian tak hingat dunia masa follow jiran pindah ke Perak. Kena demam panas dan lepas tu bau durian pun tak boleh. Boleh sakit kepala dan muntah.
Penangan makan durian tak sedor diri kekdahnya..hihihi
 
Tetapi..............................
tanpa sebab dan musabab yang jelas lagi nyata, sekarang Liez beriya-riya nak makan durian..
Masa pergi taiping bulan 5 hari tue dah sibuk nak durian.. Siap sepanjang jalan dari KL ke taiping tue, mata duk melilau tengok pokok durian klau ada yang berbuah.. Omak den pun naik pelik.. Serius Liez pun terkejut..
 
Dari bulan lepas memang sibuk ikut parents dan adik g makan durian..
The best part, Qaseh mula-mula tak nak makan durian sebab dia rasa pelik kot,,Dengan bau tue.. Tapi last week, we all balik Gapi.. Parents pergi Tanjung Malim dengan yg 3rd bro dan wifenya untuk pergi mengurut. Berhenti la makan durian dan bawak balik.. RM4 SEKILO !!! giler murahkan..
Memang rezeki la diaorang beli RM50 dapat 15 biji. Waaaa !!!!!!
 
Kitaorang balik hari tue memang makan puas-puas la.. Yang bestnya, terus Qaseh makan durian.Pergghhh siap mintak dan mintak lagi..hihihi.....Yang peliknya Liez la.. Bila pulak boleh nak makan durian ni??? Hmmmm ajaib betul..Bila durian Tanjung Malim dah habis..boleh pergi cari dekat Jalan Ulu Yam yang orang asli ada jual tu...Fuh memang Liez dah ketagih...

Semalam colleague pulak bawak pulut durian musang king pulakkkkk...
Walaweiiiii mengancam betul.. Hahhaha kesian makcik den yang sensitip bau durian..Kami berdua pun makan la kat pantry..tapi bau dia memang kuat la..
Hihihihi klau Liez suka makan durian semata-mata dari makan dengan pulut ke, durian crepe ke..Lebih nikmat katakawwwww...

 
 
 


You May Also Like

0 comments