QASEH JELES BABA DUKUNG NIYAZ??

Aduhh aiii... tetiba 2 minggu nie Qaseh buat perangai tue.
Bila suruh baba dukung Niyaz sebab Liez nak mandi, dia mengamuk tak bagi.
Menjerit - jerit tak bagi..Allahuakbarrrr!!!
Dia duk mentioned tu baba kakak....
Bila Liez kata " takpe la mama bagi Niyaz dekat nenek bawah tu ye"
Dia boleh kata taknak... Tapi tak bagi pulak baba dia dukung..
Aduhhhaaaiiii la anak mama . Niyaz macam biasa muka dia macam pelik tgk kakak dia 
menangis meraung menjerit tue..
Ada sekali Liez ambik Niyaz letak dalam baby cot and tutup pintu bilik.
Duk dengar kat luar menangis nak mama pulak. Huhuhuhu memang mencabar betul..
Kadang-kadang naik angin jugak dengan Qaseh..
Bila marah dia, tup-tup rasa bersalah sebab dia masih kecik kan
Tak boleh nak kontrol emosi lagi..Huhuhuhu

Tapi sehari dua ni ok sikit, dia stil jugak mentioned baba kakak.
But baba boleh dukung Niyaz..
Maybe jeles tengok mama duk dukung adik tu..So dia selalu drama
suruh baba dukung dia pagi-pagi time nak ke nursery..

But Alhamdulillah ptg bila balik memang dia berjalan sendiri sambil
tolong mama bawak barang klau mama ada shopping groceries
Bijak dah kakak sekarang...

 

You May Also Like

0 comments