YA RAMADHAN KAREEM 1437H


Syukur alhamdulillah kita dipertemukan lagi dengan Ramadhan tahun ini.
Semoga puasa tahun ini akan memeberikan kita lebih hidayah dan syafaat.
Pergunakan masa yang ada dengan berzikir, mengaji al-quran dan amalan
amalan yang berguna dan berfaedah..

Tahun ini kami berpuasa berempat beranak..Yahoo..

1st day bersahur hari nie, Kakak dan Niyaz dah bangun teman mama dan baba..
Liez tahun nie akan berusaha untuk berpuasa penuh walaupun meyusukan Niyaz
Tahun lepas masa mengandungkan Niyaz, dapat berpuasa sehari je..
So tahun nie memang nekad nak berpuasa penuh.

Agak mencabar sebeb meyusu badan Niyaz. 
Untuk badan menjadi lemah dan jugak susu badan drop adalah tinggi.
Liez dah cuba minum air sebanyak yang mungkin, makan kurma 7 biji.
Kita tunggu dan lihat macam mana..

Hari nie sampai ofis awal padahal waktu berkerja waktu bulan ramadhan
dari 8.30 pagi hingga 4.30 petang.
Tapi hari nie, sebelum pukul 8 pagi dah sampai.
Sebab kluar rumah pukul 7.15pagi.. Kluar sama dengan my Dearie yang masuk
kerja jam 8.00 pagi hingga 4.00 petang.
Jadi kena la keluar sekali sebab nak bawak kakak dan Niyaz ke kereta.
Parah kalau kluar asing-asing..
Pagi nie lepas je mandikan kakak, dia sambung tido balik.
Niyaz alhamdulillah dia dah faham mama bila pagi-pagi nak g kerja.
Dia dah minum susu puas-puas so dia senyap je.
Even dalam kereta dia akan senyap sambil main-main dengan jari dia.
Then terlelap sampai la ke nursery.

Syukur mama dan baba dapat anak yang baik dan senang jaga macam
kaka dan Niyaz. Just kakak kadang-kadang buat perangai.
Hihihihi xpe la proses pembesaran dan sel - sel otak sedang berhubung.

Ok lah.. SELAMAT MEYAMBUT RAMADHAN KAREEM 1437H



You May Also Like

0 comments