Bila Dearie menulis.....

A bit suprise tetiba my Dearie mintak ID and password for my blog nie..
Memang la My Dearie biasa menulis nukilan nya tp dh lama dah..
Nukilannya tue pun agak suprise gak la.. Seorang bakal baba yang excited menunggu cahaya matanya 
lahir ke dunia Allah swt. Bagi aku pun, sangat excited selepas dua tahun menunggu.
Dah masuk 8 bulan nie, macam-macam la sakit yang datang.
Last friday, kena serangan cramp yang power. Kena dua-dua belah kaki pulak di tengah malam.
Mula-mula cuba sendiri untuk melegakan tapi after 5 minit,
makin tegang kaki ini terus menjerit my Dearie.
Subhanallah, sangat sakit. Teramat sakit until now masih rasa sakitnya dikedua belah betis nie.
Dan hari nie pulak, rasa sangat tak selesa. Mual and loya, perut and mata panas..
Nie semua angkara soto semalam.
Rempah soto masih melekat dlm mulut walaupun dh berkumur banyak kali.
Itu yang membuatkan ku rasa sangat tak selesa. Actually memang sejak preggy nie, 
memang xsuka makan benda yang berempah sebab boleh buatkan
perut dan mulut tidak selesa.
Ya Allah..memang menduga puasa hari nie... Tapi alhamdulillah baby dalam perut dari
pagi tadi tak berenti pusing kat dalam. Maybe dia pun boleh rasa "mabuk rempah"
macam mama dia rasa. Huhuhuhu baiknya anak mama nie..
Tahan ye sayang, bebuka nanti kita cuba makan makanan yg
boleh menghilangkan rasa rempah nie tau.

Ok la, klau rajin malam nie aku merepek lagi k.
Nak prepare balik and masak.Hari nie nak buat kerabu suun dan sayur kangkung goreng (biasala masalah pembuangan bagi ibu mengandung nie, huhuhuhu ).
Dah 2,3 hari duk teringat je. Konon semalam nak buat tapi lupa nak beli sos ikan.
So jap lagi aku nak buat jugak..

You May Also Like

0 comments