My life routine after surgery ...

Assalamualaikum

Talking about my life sekarang, after surgery tue harus la jaga makan minum and movement.

Dulu leh bedal aper yang ader tapi sekarang kena kawal..
kena makan capati je la.

Luka jahitan dah ok walaupun masa first day kluar banyak sampai basah baju dengan darah.
Sekarang dah ok.

First day, me mintak tolong mak gantikan plaster yang penuh ngan darah coz my Dearie kata dia ngeri nak tengok. Hihihihi

the next day sampai sekarang dah masuk 5hari, My dearie yang tukarkan plaster tiap2 hari.
Baru semalam berani sapu minyak gamat.

Tengok luka dah ok cuma bila tengok jahitan yang bawah tue macam xrapat je..risau gak tapi My dearie kata maybe dia jahit xrapat sangat. Alhamdulillah mintak2 after 1 week boleh la kembali ke kehidupan yang asal.

Xlarat nak jalan cover2, xleh angkat tangan tinggi2..Even nak bukak baju kena mintak my Dearie yang bukak kan..coz rasa ngilu and terbayang yang luka tue terbukak..
huhuhu

Makan kena pantang jugak. so ape nak buat kena la ikut klau nak cepat baik.

Ape2 pun thanks to my Dearie coz sudi melayani Tuan puterinya seminggu nie dengan lap luka, sapu minyak gamat itu..

Note:
Bila la boleh nak ganaz2 ngan My Dearie nie ?? xleh nak tarik2 rambut and gaduh2 ngan dia sambil tengok tv.

You May Also Like

2 comments