WAHAI BLOGGER FAMOUS, JANGAN LAH TAMAK ILMU

by - 3:34 PM


Last weekends Liez sempat la jugak tengok blog. Tapi tak sempat nak post any entry sebab Niyaz tak sihat. Dah tidur tapi kejap-kejap bangun menangis sebab hidung tersumbat.. 

Hmmmm... Liez nak story ni.. Liez ada la adore satu blogger ni. Sebab bila tengok blog dia memang cantik, lepas tu banyak iklan berbayar. Dia pun banyak review product-product. Bila tengok pageview dia memang beratus ribu la. Siap bertambah viewer setiap beberapa saat.
Pagi sabtu tu Liez pun buang la rasa malu ni untuk WA dia la kan... just nak tahu tips yang dia gunakan untuk buat sesuatu entry untuk menarik minat pembaca. Walaupun Liez dah baca entry dari blog Sis Hawa.. Tapi just nak tahu dari perspektif dari seorang blogger yang terkenal jugak la.

Tapi jawapan yang Liez terima memang tak best la.. Dia kata " Cari la sendiri!" Hmmmm... terkedu betul Liez bila baca reply dia. Memang tak jangka dapat jawapan yang begitu.Bila tengok dia dalam blog, macam jenis friendly jugak. Tapi hampehhhh...Takpe lah.. bukan rezeki Liez la kot kan nak dapat tips-tips berblogging dari seorang yang sudah handal dalam blog ni.. Cuma memang terkesan la. Sebab niat Liez memang nak tahu tips sahaja, bukan nak suruh dia buat ayat untuk Liez. Baik Liez tanya pada blogger Sis Hawa atau Umi Fuzy. Diaorang walaupun tak famous tapi tak kedekut nak bagi share ilmu tau.

Coretan hati luka seorang blogger sendu

P/S: ADA TAK KELAB BLOGGER KL ATAU SELANGOR?






You May Also Like

41 comments

  1. Lahai siannya.. sabar ye.. Setiap org tak sama liez.. Ada yg kedekut ada yang pemurah.. Moga lepasni liez jadi seorang blogger yang tahu serba serbi.. Sama-samalah kita carik ilmu ye.. sikit2 lama2 jadi bukit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la... just nak tambah ilmu je... takpe bukan rezeki... boleh belajar dari kwn2 blogger yang lain...

      Delete
  2. Mmmm...ada juga macam ni. Sabar ye Liez. Ramai lagi kot blogger yang terkenal tak lokek ilmu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi sentap jap lepas dia balas mcm tu... sekarang dah ok... happy dengan kawan2 blogger yang famous jugak tapi low profile...

      Delete
  3. Sabar ye sis. Kalau ira jadi sis dah tak sanggup nak follow dia lagi biar dia sedar tanpa pengikut yang support dia takdenya dia nak famos amos sangat.

    BTW im newbie here. Salam kenal sis hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan ira... hihihi its ok ...bukan rezeki liez...

      Delete
  4. Ayat angkuh sungguh!!

    Biarlah dia simpan ilmu dia sorang2. Banyak lagi blogger2 hebat yg sudi membantu newbie mcm kita ni dear.

    Liez kalau ada group blogger KL-Sel inform ana ye. Nk join juga ✌

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... takpe la sapa la kita yang suam-suam kuku ni ana... Tapi liez mmg rasa happy coz mcm ada keluarga pulak dalm group blog kita kannnn

      Delete
  5. nak juga tahu, siapa ya blogger tu? :)

    ReplyDelete
  6. liez pun apa kurangnya, famousss jugak. biar lah dia kedekut ilmu, janji liez masih lg tlg blogger lain kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks su... liez biasa je... masih belajar untuk improve

      Delete
  7. salute dengan sis berani untuk bertanya...at least effort nak improve tu sentiasa ada.....pedulikan blogger sebegitu sis

    p/s....nak PM sis boleh tak...hahaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab nak belajar kan... kena la berani sikit...
      boleh je pm...

      Delete
  8. Berlagaknya! Minta-minta kita dijauhi dari sifat macamni. Sebab tu kadang2 kalau blogger famous tu takda reply comment kita or balas lawatan dekat blog kita, saya akan back off. Sebab, nampak la attitude macam mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf cikgu... kalau saya mmg saya tak sempat nak kunjung balas kengkadang... terima kasih dtg singgah blog saya ya cikgu... tapi saya juga cikgu.. cikgu tahu keja cikgu macam mana sibuk kan... tambah dgn tugas sbg isteri dan suri rumah lagi... maaf kalau takde balas kunjungan cikgu... :)

      Delete
    2. kita kena bersangka baik... tapi bila dpt je reply mcm tu... xth nak rasa apa... its ok... kawan2 blogger lain ada boleh tolong kan..

      Delete
  9. meh... tanya akk dik.. akk share je dik... banyak tips berblog ada akk share kat blog tu.. blh cuba cari tag: tips blogging.. perkongsian pengalaman akk sendiri... walaupun akk tak femes, tapi boleh la akk share walaupun tak banyak iklan berbayar pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ada akak yg nak tolong... ok liez akan follow ur entry ye... terima kasih byk2...

      Delete
  10. hehe tak per jika ada blogger tak nak share..sy pernah dlm situasi nie..aklhirnya saya sendiri search ATUK GOOGLE..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... xpe kwn2 blogger lain ada...

      Delete
  11. Cara dia menyerlahkan keangkuhan dia.. hmm.. Kalau anis mmg tawar hati, unfollow terus dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... just tak sangka dia reply gitu...

      Delete
  12. Angkuhnya jawapan dia. sampainya hati dia... ;(

    btw, salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. its ok.. xde hal lah... kwn2 lain ada...
      salam perkenalan...

      Delete
  13. Sedihnya bila dapat jawapan mcm kan liez.. xpela.. bersangka baik jer la.. maaf la kalau dilah jarang reply komen ye.. line internet teruk sgt ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tak de hal la dilah klau tak komen tu... mcm liez la klau mlm dekat rumah mmg tak dapat nak tgk blog atau melawat kwn2.. sbb 9.30 dh hambat anak-anak tidur...ngan mama dia sekali tidur...

      Delete
  14. Ish sampai hati blogger tu cakap macamtu dekat akak. Elsa takkan tegur blogger2 terlampau famous nie sebab elsa tahu taraf elsa. Huhu budak baru dalam blog kan mana boleh nak tanya tanya. Takpe kak. Ramai lagi yang boleh share and tolong akak tau 😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la.. tak sangka pulak... its ok... sentap kejap je hari tu... skrg dah tak pandang blog dia... hihihi

      Delete
  15. Okay, ni buat beeha terkejut. Padahal tak kurang pulang followers dia kalau dia share ilmu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul beeha... maybe credit utk dia... maybe ada yang buat appreciatation entry ke kannn... xpe la.. mungkin dia rasa klau dia bagitahu... kurang income dia..

      Delete
  16. uhhh terbatuk sekejapan semalam patut la ada org sebut nii..hehe
    cer cerita siapa blogger tu...meh Umi nak pi piat tinga dia...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakaka biarlah rahsia.... xbest la piat... tanam dlm pasir gurun sahara je

      Delete
  17. urm..bisalar liez...klau nama lagi blogger famous kan..hihi..
    yuk pun dok perhati je...mmang kbnyakkan..blogger yang famous nie kedekut ilmu..tapi bukan semua lar..
    tapi..klau bab jual ebook berbayar laju je...mungkin sbb tu dia kedekut ilmu kot...ilmu tu untuk dia jual..
    sbb tu yuk suka baca tips dari blogger omputih..omputih nie bagus,,diaorg x kedekut ilmu..semua benda dia share..
    so hopefully blogger yang kedekut ilmu tu,,insaf lar..ingat ilmu tu salah satu amal jariah yang akan membantu kita dlam kubur nanti selain dari sedekah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la... xpe la... liez pun ada raamai kawan2 blogger yg tak lokek nak share ilmu..
      thanks yuk

      Delete
  18. unni pernah kena skli time baru nk blogger awal tahun 2015 kot.. sedih jgk tapi org famous la katakan ..hihihihi, sabar je la... btl tu liez bnyk je blogger biasa2 tapi seribu satu ilmu dorang blh bagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke unni pernah kena..? xpe la unni... kita relax je la ..sbb kwn2 blogger lain lagi hebat dr dia tu

      Delete
  19. Adoi.. Ganas gila ayat..
    Dia pun pernah bermula dari bawah.. Dan takkan selamanya diatas..
    Takpelah liez.. Ramai lagi blogger lain yang tak kedekut ilmu.. Just ignore jer org macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la.. liez pun nak ckp apa kan... biar lah dia... liez ada kwn2 lain yg boleh bantu kita kannn

      Delete
  20. curious fae siapa gerangannya blogger tu hehe

    ReplyDelete