FESTIVAL MAKANAN THAI, BUKIT SENTOSA RAWANG BAHAGIAN 2

by - 5:30 PM

Bila dah cuci mata tengok barangan-barangan yang ditawarkan, terus berjalan laju ke bahagian makanan pula. Memang banyak juga kedai makan. Tapi mostly menjual makanan yang sama.

Thailand kan terkenal dengan tomyam, so kedai- kedai yang menjual makanan semua ada tomyam. Belum lagi yang menjual Kerabu Maggi, Kerabu kaki ayam la. dan seperti yang diberitahu oleh kawan Liez tu, harganya agak mahal berbanding kualiti atau rasa makanan tu.. Tapi sebab degil Liez nak jugak pergikan...hihihi

Nasi Komok - macam nasi briyani thailand

Dearie suruh beli Somtam

 So selepas meronda semua kedai-kedai, baru la decide untuk beli. Liez beli Nasi Komok RM 8. Beli juga kerabu maggi (padahal baru je makan dekat office jumaat lepas) RM 6, Sosej cucuk lidi RM 10/3 batang, nasi air thailand RM 8, kerabu kaki ayam RM 8, Somtam RM 7. Rasanya??? Boleh makan la tapi bukan wow.... Even kerabu maggi dia manis..

 Ada juga sotong goreng

 Ice cream

Kerabu kaki ayam

Overall, tak boleh nak expect makanan dia akan wow. Cukup sekadar boleh makan. 

Ice cream kelapa

Penjual sosej thailand

Penjual laksa, tomyam thailand

Balik rumah terus mandikan Qaseh dan Niyaz. Masing-masing dah bermandikan peluh

Lencun kepala Niyaz

Qaseh kemurungan sebab dia terjatuh dalam lumpur


You May Also Like

3 comments

  1. elsa pun pergi sini!!!! hakhak cemana boleh tak terjumpa kak liez nie hahaha

    ReplyDelete
  2. Somtam tu paling best.. hadoii lama x makan somtam...

    ReplyDelete