NIYAZ DAH 6 BULAN....

by - 6:00 PM

Syukur Alhamdulillah....
Anak mama dah 6 bulan pun.. And mama berjaya fully breastfeed Niyaz..
So target mama untuk 2nd stage, fully breastfeed sampai umur setahun.
Dulu time kakak, sampai umur 10 bulan je dapat fully breastfeeding.
Sebab mama memang bukan jenis yang banyak susu.. Masa 8 bulan tu pun dah kais pagi makan pagi punya stok susu.. pump hari nie untuk esok..
 
Masa kakak dulu, mama start pump buat stok lagi seminggu nak masuk kerja.
Bayangkan struggle nya nak buat stok.. tapi Alhamdulillah Berjaya lepas 6 bulan pertama.. that time pun ilmu penyusuan tak banyak..
 
Untuk Niyaz, mama nak cuba buat yang terbaik walaupun kadang-kadang mama memang letih sangat sampai malam boleh tidur awal sekali ngan kakak dan Niyaz. Serius rasa badan takde energy bila waktu malam. Tapi mama gagahkan bangun jugak untuk kemas bag baju kakak dan Niyaz. Klau larat pump buat stok. Time Niyaz mama start pump mama umur sebulan. Dah berlajar dari kesilapan lepas. Tapi this time, Niyaz minum banyak coz baby boy kannnnnn....paling kurang 23oz..sekarang pun kadang-kadang mama bagi stok susu 6 botol, bila balik check bag ada balance lg 2 botol yang masih tinggal dekat nursery.. On Off Niyaz minum banyak.. Ada sekali 6 botol habis sebelum pukul 5 petang. Bila jemput Niyaz dekat nursery, dia merengek dan terkam mama.. masuk kereta terus bagi dia susu.. Dahaga sungguh dia...:))
Weekend nie baru mama bagi Niyaz makan solid food ye.. Tak sabar ni

BUDAK GEBU MAMA..

MY CUTE LION
 

You May Also Like

0 comments