NAK WEAN OFF KAKAK QASEH .....

by - 9:00 PM

Dah banyak kali baca pasal wean off baby..
Hmmm... bila terbaca tue baru terfikir nak wean kan Qaseh tapi mampukah?

Mampukah mama Qaseh  nak buat petua - petua yang dibaca?
Klau ditanya sekarang memang tak sampai hati.
Qaseh fully breastfeed sampai umur 9 bulan. Alhamdulillah
dah memenuhi keperluan 6 bulan fully breastfeed.

Liez tak sampai hati sebab seharian dia dekat nursery minum FM,
so bila balik lepas mandi je dia dah mintak nak susu.
And sekali lagi dia mintak bila nak tido.
Memang bila fikir nak wean off macam sayu je..
Rasa macam dia diabaikan je..

Tetapi klau tak wean off, memang kadang2 tak tahan sakit la.
Sebab susu dah takde tapi dia hisap paksa susu keluar..
Kadang - kadang naik angin jugak dibuatnya..

Tengok la macam mana nak wean off Qaseh nie.
Adik dia nak kluar tak lama lagi. Takut dia berebut dengan adiknya pulak.
Mesti Liez yang rindu bila boleh meriba dia sambil meyusu badan..
Huhuhuhuhu Mama Qaseh yang tak boleh nak move on nie...huhuhuhu




You May Also Like

0 comments