BUASIR KETIKA HAMIL... WAAA SAKIT WOOOOO - PART 2

by - 8:30 PM

Sabtu tue kira ok sikit sampai ke esoknya..
Ahad tue dah plan xnak membuang sebab nak ke Food Fest dekat Dataran Amcorp..
That time memang tak sakit sangat sebab tak membuang and dah masukkan ubat punggung.
Pergi sana tak enjoy sangat sebab dengan sakit, padang lecah lagi then kena beratur panjang.
Layan gitu - gitu je...

Lepas hari tue,sakit still lagi la.. Sampai la hari khamis lepas terbaca cara nak
ubati buasir cara tradisional. Baca punya baca so manjakani boleh membantu.

Apa lagi terus cari buah majakani dekat kedai cina tue.. Alhamdulillah dapat jugak.
Siap borong 5 bungkus lagi..
Malam tue tak decide lagi nak sapu sebab katanya sakit masa sapu tue.
Sebab dia kan mengecutkan bengkak buasir tue..

Jumaat tue, memang ingat boleh tahan dari membuang sebab dah
 trauma klau membuang mesti sakit.
Tapi memang dah tak boleh tahan.. Pergghhhh apa lagi.. kluar toilet sakit yang teramat la..
Berguling atas katil lagi.. klau nak sapu manjakani lagi rasa takut..

Malam tue dah sampai ipoh, mintak my dearie tumbuk manjakani bagi hancur..
Malam tue kasi sapu.. Pergghhh memang sakit berdenyut-denyutla.
Boleh rasa denyut tue.. Aduh memang tido yang tak lena.

Esoknya bangun, sakit sikit-sikit la..
Keep continue sapu manjakani tue..
Dan alhamdulillah masuk hari ke 10, sakit dah berkurangan.
Dan semalam (Rabu 11 Nov) buasir dah sembuh.
Tapi still trauma nak membuang.. Just rasa gatal-gatal je..

Hari nie rasa ok, cuma tak cuba membuang lagi hari nie..
Trauma masih disitu..hihihi

Apa - apa pun thanks pada bloggeryang syorkan manjakani tue..
Mungkin sesetangah orang akan nampak kesannya dengan cepat..

Tapi Liez bersyukur coz dah beransur pulih.
Dengan berat dah bertambah, masuk 28 minggu nie..
Memang tak mampu nak tahan sakit lagi..


You May Also Like

0 comments