PERANGAI BAKAL KAKAK ......

by - 12:23 PM

Masa 1st trimester tue, Qaseh memang behave sangat.
Tak banyak la buat perangai..
But masuk je bulan ke 4, Ya Allah dia dah mula buat perangai..

Macam biasa, bangun pagi mesti menangis klau tengok Liez takde dekat sebelah dia.
Lepas tue mula mintak susu dekat baba dia.. Klau baba dia nak buat susu,
kena dukung dia sekali.. ishhkkk anak ku

Ok bila baba dia dah buatkan susu.. dia tak nak minum.
Dia main-main.. Memang buat perangai la pagi-pagi
Bila dah siap nak kluar hantar g nursery pulak, dia taknak salam baba dia..
Tak kira la mood baik ke tak baik ke.. dia buat tak tahu je..
Kadang-kadang dia senyum main-main kan perasaan..

Sekarang nie macam-macam la dia buat hal..
saja ambik bakul toys dia tue dan tuang atas lantai..
Main nya tak saja buat semak..

Bila malam pun sama, bila baba dia balik je kerja dah mintak buat susu..
Tapi bila dah buat dia main-main, cakap tak nak..
Siap senyum-senyum gelak lagi..

Main-main la nanti dah ada adik lagi parah..
Tapi harap-harap dia ok la since sekalrang nie dia suka kiss perut Liez,
gosok-gosok perut sambil menyusu..

Dah mula main dengan teddy bear kecik tue.. Dodoi2 nyanyi sambil
selawat bagai.. Ciri-ciri kakak atau sayang pada baby tue ada la
Tapi tak tahu la klau ada baby depan mata dia macam mana kan..

Tapi since dari dulu klau dia nampak baby ke,
dia akan usik hidung la kiss la.. Even mama and baba dia dukung
baby dia tak jealous.. Dia sibuk duduk sebelah

 

You May Also Like

0 comments