BILA PREGGY JE MENGIDAM..... SATAY MINANG !!!!

by - 5:09 PM

Hari nie tetiba hati tue meronta-ronta nak makan satay minang..
Dah lama mengidam since sebelum puasa tempoh hari tapi tak dapat lagi..
Sampai penah tanya Dearie kat Ipoh takde ke jual satay minang ??
Hahhaha memang jawapan  TAK ADOOOOOOO..
Satay minang nie kuah dia pekat dan macam berempah. Ditabur pulak bawang goreng.
 Baru message My dearie untuk menyatakan hasrat hati ini..
So dia kata ok.. YAHHOOOO malam nie satay minang..
Tak dinafikan memang Liez suka makan satay minang.
Sebab memang darah orang minang yang mengalir ditubuh ini..
CEWAHHHH... Arwah tok dan arwan nenek (Belah ayah) orang minang
yang berpindah ke Malaysia zaman dolu-dolu..
 So sejak mengandungkan Qaseh, hanya satay minang yang duk mintak nak makan.
Still ingat that time, duk message dengan Dearie sambil menggigil 
nak kan satay minang sedap tue.. 
 Preggy this time pun sama gak.. Satay minang yang dimintak nya..
Padahal dah dapat makan masa raya hari tue.
Pergi beraya rumah cousin dekat Dang Wangi, so dia jamu satay minang.
Waktu tue macam tak boleh nak kawal diri dah..
Makan satu bungkus tue seorang.. Tapi macam tak puas sebab sikit.
Lagipun makan kat rumah orangkan kena bahave..
Sopan je makan.. ambik sikit-sikit..
Bila mengandung, nie la keje nya.. makan banyak sangat
 Klau kat rumah, memang mengadap 2 bungkus seorang tanpa belas kasihan..
Hahahhaha... nasib la Dearie dapat wife darah minang nie..
So malam nie nak enjoy makan banyak - banyak..
Opps lupa nak cakap.. Selalu makan satay minang dekat Kg Baru.
Ada yang meniaga tolak pakai basikal je..
Penah try stay minang lain tapi tekak tetap nak yang Kg Baru.
Macam rasa kat tempat lain tak sedap..huhuhu

You May Also Like

3 comments

  1. xpnh rs sate minang. sdp ke? slam singgah dn follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau bagi saya rasa dia mmg sedap..sbb dah makn dari kecik lagi.. rs lg sedap dr satay kuah kacang tue hihihi.. thank coz follow..

      Delete
  2. Sedapnya sate ni..
    Singgah dari blogwalking emas putih....

    ReplyDelete