Mari bercucuk tanam di ofis

by - 10:46 AM

Dah lama berniat nak bercucuk tanam tapi faham-faham je la umah bertingkek - tingkek
mana ada kawasan yang boleh nak tanam kan..

So i plan nak tanam dalam pasu je or bottle mineral (recycle ok).
So boleh la letak dekat balcony yang sekangkang kera tue..

Semoga hidup lama la ye....
Today dah mula langkah pertama,tanam daun pandan.
Hari nie my aunty bawak daun pandan., Husband dia duk cantas apa yang patut.
Dari buang baik kita wangikan ofis..

So i ambik keratan bawah daun pandan tue dan rendam dalam air dulu..
Bagi tumbuh akar then baru kita transfer ke pasu.
Semoga tangan ini sejuk la kan.. Orang tua kata tangan sejuk pokok tumbuh cantik je.
Hahaha kita tunggu dan lihat je

P/S: Cer kawan-kawan bagi idea pokok apa lagi yang boleh ditanam dekat rumah yang bertingkek-tingkek nie.. Balcony tak besar mana pun...

You May Also Like

2 comments