BATTERY OH BATTERY

by - 1:23 PM

aduyai...battery oh battery....akhirnya
akhirnya saat-saat yang aku nnt utk menukar battery kereta aku terjadi pagi tadi...
ceritanya bermula begini...
wife aku hari nie ada ambil darah...selalunya wife aku laa yang akan drive kereta ke ofis
atau g check-up...aku jarang follow sbb wife aku kata xyah laa sbb bukan boleh masuk pun time dia check-up...yerlaa kami g klinik kerajaan jer...mana boleh masukkan...
lepas bersiap...selalunye aku akan kluar dulu g kerja...wife aku dlm kul 8.30 br kluar
yerlaa time kerja aku dari kul 8:30-5:30...

bila aku dah siap...aku jerit laa...hahahaha...MAMA baba nak g dah...wife aku cakap...XBOLEH...aku kata kenapa?...selang 5min lps tue wife aku pun kluar laa dr bilik tidur...
nak kluar skali...ooo okey yerlaa selalunyer kami kluar bersama tp dah jarangkan
kluar skali sbb wife aku time pregnant dia kerap terjaga diwaktu malam...

kami pun kluar laa rumah skali...aku g start motor aku dan wife aku start kereta laa..
time wife aku start kereta...aku dengar...iiiiii pelik sungguh...battery nak weak...nyaris sempat start...aku cakaplaa xperlaa g skali klinik n lps tue tukar battery hantar balik rumah...
aku ingat nak frive jer g ofis...tetapi memandangkan bulan ramadhan...jammed after office memang menduga...

time klinik plak...nurse siap marah wife aku sbb puasa...aku ckp asal plak xboleh puasa?...padahal aku tanya kat wife aku laa kenapa xboleh puasa...hahahha...sebab aku tunggu dlm kereta jer...yerlaa battery weak...klu ttp engine takut xboleh start...nurse kata klu amik darah xboleh puasa sbb nak check kandungan gula...ooo okey wife aku pun bertegas laa puasa jer laa kan...

lps settle semua benda...aku pun balik umah amik motor g kerja...wife aku plak g laa ofis...pkl 10am, 2pm n 8pm nnt kena dtg klinik check darah balik...smp jer ofis wife aku whatsapp...baba, mama xpuasa...aku balas...kenapa xpuasa? mak cakap klu amik darah xboleh puasa...ooo okey...hr nie baby dah 2hr xpuasa erk hehehehhe...lepas jer minum wife aku cakap baby active dalam perut...aku selalu cakap...baby nak main2 ngan mama dia tue...yerlaa summersault laa dancing laa...macam2 baby buat dalam perut mama erk...alhamdulillah si kecil kami active...syukur padaMU Ya ALLAH


...si suami...Afey

You May Also Like

1 comments

  1. Terima kasih si suami kerana sudi menunggu si isteri bersiap g klinik td..klau tidak..mu kena patoh balik ler..hihihihi

    ReplyDelete