1st Check up sudah !! (22 Feb 2013)

by - 10:00 PM

1st Check Up
Nervous sebenarnya bila nak check up nie..Ye la tak tahu ape yang diaorg nak check kan.
Siap ajak My Dearie teman kan..Padahal bukan boleh masuk pun,
tapi sekurangnya ader peneman kan..kan..kan
Actually check up buat dekat klinik kerajaan je. Nak pergi swasta buat
masa sekarang tak mampu lagi. Lagipun klinik kerajaan dah bagus.

Ok, first sampai je tengok punya la ramai ibu-ibu dan bakal ibu-ibu kat klinik.
Ader yang nak buat check up macam aku and ader yang nak buat check up untuk baby.
Sampai-sampai je ambik no dan terus pergi toilet ambik air kencing.
So harus di ingat no giliran dan juga no cawan bekas air kencing kita tadi.
Nanti nurse akan tanya masa nak ambik details kita.

2nd, nama kita akan dipanggil. Masuk dalam bilik dan nurse akan suruh kita timbang berat
dan jugak ketinggian. My weight adalah..hmmmm hmmmm rahsia..
Malu nak cakap sebab dah gemuk kan.huhuhuhuhu MENCIIII !!!!
Then nurse akan catit berat, ketinggian, tekanan darah kita.
Baru la dia akan suruh kita ke bilik satu lagi untuk ambil darah.

3rd, bila darah dah diambil, kita akan di interview serba sikit pasal kesihatan la.
Macam- macam dia akan tanya so jawab je la .. then dia akan suruh kita baring
untuk breast check up. Untuk kesan if ader ketumbuhan yang meragukan ke.
So senang untuk diaorg refer to doctor. Selepas tu baru masuk jumpa doc.
Doctor akan advice la ape yang patut dan yang tak patut.

4th, nurse akan suruh kita bawak sampel darah ke lab untuk check lebih detail la.
My darah semua ok so xde masalah. 
Lepas g lab, jumpa balik nurse untuk second appoinment.
But before that kena g dentist check gigi. Nasib klinik gigi dekat sini just sebelah je.
Aku sangat nervous sebab dah lebih 15 tahun tak jumpa doc gigi.
Tapi masa buat pemeriksaan gigi tue, just dia kira berapa gigi yang ader.
Tup-tup lepas tue, doctor tue offer nak cuci gigi..
Dengan pantas tanpa rasa takut terus je setuju.
Terus dibaginya kad appoinment utk cuci gigi nanti..
Hahhahaha..dalam takut-takut tapi setuju je bila doc nak cuci gigi
Hihihihihi

So lepas check up gigi, nurse set next appoinment 21 March 2013. 
Nurse pun bagi Obimin dan stop ambik asid folic sebab dalam obimin dah ader semua 
zat-zat untuk kandungan. Alhamdulillah semua selamat.

Tapi biasa la My Dearie, dia excited nak tahu baby dalam perut nie kembar ke tak.
Actually aku jugak seronok if dapat kembar. Lagipun dalam sejarah family kami,
dua-dua memang ader kembar.Pergi check up memang la xde scan lagi. Appoinemt for scan
pada 4 April nanti. TAPI...... My Dearie tak sabar terus je ajak g Klinik Norliza untuk scan.
Tapi after office hour la.

TADAAAAA... buku pink gua




You May Also Like

0 comments