Opppss..suami ku pitam !!!!!

by - 10:38 PM

Nak story, malam new year my Dearie pitam pulakkk !!!
Tak tahu la tetiba leh jatuh macam nangka bushukk la..tp nasib heroin malaya
sempat sambut..hihihihi

Entah la tetiba je my Dearie pitam. Story nya bermula begini......

31 December tue memang ambik cuti sebab ader urusan dengan bank.So merendek
Sakan la kami berdua. Then masa lunch hour, g belasah makan dekat
kedai ikan bakar ribu-ribu.

Then balik umah buat tahi mata la apa lagi kan..
Tapi bila aku sedar dari tidur, tetiba kerajinan menerjah diriku untuk memasak.
Masak sambal tempoyak udang favourite my Dearie.Tue pun sebab
sikite tempoyak pemberian budak ofis dan udang.

So semangat la masak masa my Dearie still tido.tung tang tung tang kat dapoq..
Tadaa.... Siaplah sambal tempoyak udang favourite my Dearie resepi
My mama in law

So bila my Dearie sedar terus la menerjah makan. Ynag bestnya makan dengar
keropok bawang.entah fesyen ape tak tau hihihi.
Makan punya makan, sampai habis la.Dengan pedas yang melampau,
Sanggup jugak my Dearie makan sampai berfeluh-feluh.

So habis satu bab.. So malam tue, ader invitation BBQ dinner with our group
at Kemensah Height. So we're so excited nak pergi. After solat isyak,
Kami gerak la ke sana. But before that, my dearie dah muntah la.
Memang tue fashion dia, kalau makan banyak ke or perut kosong ke
memang akan muntah la..hihihi sorry cayang i story sikit je.

So bila sampai sana, aku macam biasa makan macam2 la..
Ader lamb, chicken, pastu asam pedas ayam la, mee rebus la, salad la
macam-macam ado. Tapi, my Dearie tak makan langsung.katanya kejap lagi dia makan
Tapi tengok dia macam tak selesa je. When i asked him, dia cakap pening-pening sikit.
So, aku dah gelabah la.. But still lagi ok leh sembang-sembang gelak.
But, sampai satu masa, i saw his face and lip jadi biru.
Aku ckp la dan tanya dia nape. So dia ckp memang tak sedap badan.
So decide nak balik la tak sempat nak celebrate new year dengan geng la nampaknya.

So, bila nak balik my Dearie nak g toilet jap. So aku pun rasa risau follow la dia dari belakang.
Tapi bila sampai dekat depan pintu toilet, KEDEBUKKK !!!!!
My Dearie jatuh dan ketika itu heroin dia sempat menyambut.

Dengan terkejutnya, aku jerit panggil cousin My dearie,  semua panic la dan terus
berlari ke dapur nak selamatkan my Dearie.
After bagi minum air, so my Dearie di bawak ke depan dan bagi tidur kejap.
Kasi tido 10 minit dan after that ok la, siap nak g tengok bunya api kat atas bukit lagi.
Lagi 8 minutes before pukul 12 malam, kami bergegas la dengan 2 kereta
Ke bukit berdekatan nak layan bunga api.


So itu la cerita pitam dimalam tahun baru My dearie ..
Hihihi panic jugak la sebab tetiba kan..
Ingatkan because of my sambal,tempoyak yang pedas tue.

Note:
Tue tanda-tanda tau....hihihi tanda ape..???
Jeng Jeng Jeng


You May Also Like

0 comments