Alhamdulillah...Akhirnya

by - 10:00 AM

Syukur kehadrat Illahi atas kurnian NYA kepada aku dan my Dearie.
Doa kami dimakbulkan olehNYA, Alhamdulillah selepas 2 tahun berkahwin.
Insyallah , kami akan menjadi Mama dan Baba tak lama lagi.
Yehoooo...excited giler..mcm nak lompat2 rasanya..hihihi

Tapi biasa la, bila mengandung je morning sickness memang tak dapat dipisahkan.
Memang mencabar la bagi aku yang first mengandung nie.
Tapi tue la, orang yang morning sickness awal-awal confirm kurus 
coz muntah je kerjanya kan
but me tak..badan naik mendadak angkara my dearie yang paksa makan.

Kononya doctor cakap, muntah-muntah nie sebab perut kosong dan bila 
lambat makan tue yang berangin. That's why bila makan kita akan muntah balik
makanan yang kita makan. Wallahualam...

After dengar advice doctor, terus my dearie jadi pakar nutrisi yang "berjaya"
He will make sure aku makan  pada masa dan waktu yang tepat.
Tue pun sebab dah kena sound coz slalu makan lambat.hahaha
PADAN MUKA !!!

So, makin menjadi-jadi la badan nie dimanjakan dengan makanan.
Sarapan, lunch dinner memang xpenah miss. 
Siap ader tea break berapa kali pun tak tahu la.
Hahhahaha.. 

Okla nanti next entry kita cerita pasal buku pink ye.
Tak sabar rasanya nak share.

Note:
Semoga baby akan sihat macam mama dan baba ye..



You May Also Like

0 comments