Diari Ramadhan 1433H Hari ke 7 - Zakat Fitrah

by - 11:00 PM

Alhamdulillah dah seminggu kita berpuasa dan bermacam dugaan yang kita tempuh..Bagi aku, dugaan datang kerja tapi takde kerja nak buat hihihi.,,

Hari ni aku berbuka di DuViet Vietnamese Restaurant KLCC.. My Dearie dah dapt gaji so ader tugasan wajib harus dilakukan di KLCC.. Bayo bill Maxis lerr ape lagi..;)

Actually agak mencabar klau nak berbuka di KLCC nie sebabnya manusia punya lah ramai nak berbuka jugak.. So went i arrived KLCC, 1st thing aku pergi kedai roti bought some buns and mineral water. Bukan ape, before this bila pergi je ke food court mesti tables dah berpenghuni.selalu jugak la kami berbuka air dulu kat mana-mana dan berbuka bila orang lain dah selamat berbuka..But this time saje je meronda level atas skali dan ternampak la DuViet Vietnamese Restaurant masih ader table yang kosong.. So ape lagi, kita serangggggg laaa :))

Apa yang best kat situ, nanti boleh baca entry ???? ye. So after kenyang makan, kami pun meronda la cari barang maner tahu ader yang berkenan dihati untuk hari raya nanti..Pusing punya pusing sampai pening, my dearie dapat menyambar sepasang kasut Converse.. Untung laaaaaa ;p

Masa nak bergerak balik, ternampak la di satu sudut berhadapan Sephora.Tempat orang membayar zakat... Haaaaa senang kan.. So My Dearie sudah menunaikan zakat fitrah untuk tahun nie yeayyyyyy! Kadar zakat tahun nie RM 7.00 seorang

Jadi pada siapa yang belum bayar zakat, sila berbuka demikian sebelum terlambat..sekarang nie mudah untuk kita jumpa Amil Zakat nie, boleh diikutkan semua malls sudah ada Amil yang menanti.Dekat masjid-masjid jugak ader.. So jangan cari alasan untuk tidak bayar zakat ye.

NOTE:

You May Also Like

0 comments