Bibir ku cedera....huwaaaaaa

by - 11:30 PM

Assalamualaikum. lama betul tak tulis blog.
hmmmmm, bukan ape sekarang xde mood nak 
berstory mory. Padahal banyak benda happened this few months.

Ok, hopefully start from tonite, rajin lah aku merepek ye...Hihihi
So tonite nak start from kecederaan yang berlaku pada bibir ku ini..
Dont know mana silap salahnyer, bagun pagi tengok ader lupa dekat bibir bawah nie..
Ader bintik2 air & menggatalkan..huwarrgggg sangat gatal..
So gigi nie asyik duk garu la...Hmm memang sedappppp..
This happend bila bangun pagi last tuesday..In my mind,
 ingat maybe ader benda gigit but tak sakit pun.
Nak kat allergic, selama hidup 29 tahun xde pulak allergic ngan makanan..
Memang boleh bedal semuanya..Lain la Encik Suami Tercinta yang allergic kulit ketam.
Kalau bibir dia kena kulit ketam, boleh kalah bibir Angelina Jolie tau..
(Opppsss..sorry ye cayang ;))

So, dengan susah hati pergi office siap cover luka tu ngan foundation bagai.
Tapi, sakit & gatal menjadi jadi.
So tak tahan lagi & risau coz kena pulak kat bahagian muka lak tue..kluar dengan
dengan My Dearie cari ubat dekat farmasi. jumpa la ubat sapu based Alor Vera la..

Malam tu sapu la..So bangun pagi the next day, tengok yang bijik2 air dah pecah.
So yang tinggal isi yang merah..so cover la berlapis2 dengan foundation.
Nak jadi cerita start dari naik kereta dari rumah ke station LRT, 
sakitnya memang tak boleh nak digambarkan. Berdenyut-denyut...
Perghhhhhh giler sakit..

So bila sampai office, memang panas la..Dengan tak boleh nak bercakap sangat,
nak bukak mulut pun susah, sakit hingga ke otak..
Tahan kesakitan sampai lunch hour tapi ku gagal..Harus jumpa doctor coz tak boleh
nak tanggung sakitnya lagi..Me sms My Dearie and terus blah dari office.

Pergi my company panel clinic Mediviron Setiawangsa la.
 Bila doctor tengok dia kata maybe Allergic.
So, until now im still confuse..Allergic dengan ape?
Doctor bagi ubat sapu & pill allergic & she said if tak elok jugak dalam masa 3 hari 
kena datang jumpa dia balik.

So now, after 3 days luka tue dah ok dan mula kering.
Tapi tak tahan bila sapu ubat, dia gatal lain macammmmm..kena tahan nafsu menggaru la..
Aduhhhh...memang kena sabar banyak nie...isshhhkkkkk..


Talking about benda apa yang menyebabkan mulut cun ku ini
 mengalami allergic secara tetiba nie ?
Malam isnin tue, me masak sup sayur campur. Sayur tue beli yang siap ader kobis, 
mushroom, carrot and suun.. So masak sup biasa & finalnya letak ikan bilis goreng..
That's all !!

Huhuhu sekarang nie, bersabar la tunggu bila luka ni nak hilang..
Risau gak kan...Hopefully, it will be recover soon..
Idak lah sampai begini !!!!

You May Also Like

0 comments