Alhamdulillah...Sembuh akhirnya..

by - 11:52 PM

Alhamdulillah..terasa lega bila masalah kesakitan bibir ku ini dah beransur pulih
Selepas hampir 2 minggu menahan kesakitan yang berdenyut dan amat menduga kesabaran
ditambah pula dengan stress di office this few months..
Cold Sores
Last saturday, me and My Dearie went to Klinik Dr Norliza (i la tue !!!) nak jumpa specialist la
coz ubat yang doc Klinik Mediviron tidak menunjukkan sebarang perubahan.

Doctor bagitahu sakit yang me alami dipanggil Herpes Simplex Virus
So baru la me and Dearie tahu yang bila kita terlalu stress boleh membuatkan virus cepat membiak dalam nervous system kita.

Memang tak dinafikan, this few months me memang stress tahap cipan la...
Bukan ape..sebab nak kejar target sales for this year..
Tapi ALHAMDULILLAH dah tercapai. So takde la nak di " stress" kan kot..??
Hihihi tak tau la..Biasa la kan kerja maner takde yang stress..

Now my problem dah selesai dengan membayar RM 130 ( melayang duit my Dearie ;( )
Masa 1st time sapu buat nya pun dah boleh rasa bibir makin ok..
So after 3 days, memang bertambah ok..Tak sakit & dah boleh SINYUM..

Ape yang hendak me katakan, kerja tetap kerja tapi kesihatan diri harus diutamakan
Macam my case, tak terfikir yang penyakit ini wujud cause of stress yang dialami.

Jadi, sesamala la kita menjaga kesihatan diri dan terangkan pada kawan-kawan
about this problem.

Ape-ape pun, thank you so much to my lovely hunny bunny coz bersabar 
dengan my kerenah since kena sakit nie.Muka masam je & nak marah je kerje nya...
sanggup bawak g jumpa specialist for this..

Sorry ye Cayang ..I LOVE YOU.

Note:
To all friends out there, please take note about this disease 

You May Also Like

0 comments