13 Syawal 1432 : First Time in My Life, you know !!!!

by - 11:44 PM

Kisah terjadi ketika...oppsss !! saje je nak buat gempak awal2 nie..
Hihihi...actually nak story la kan..

Last friday, after office hours kena gerak ke Putrajaya for kenduri tahlil arwah Ayah Chor.
Sape Ayah Chor ?? Will tell you in my next entry.

Biasa la tahlil mesti la after Maghrib but we arrived sana waktu Isyak.
Jammies giler babun punya teruk..Dari UK Perdana nak ke Duke yang biasanya 5 minutes
dah jadi 30minutes. Memang panas pungguq la..

So My Dearie decided ikut jauh la coz nak elak jammed kan..Ikut NKVE.
Dari rumah kluar dalam 7.45pm sampai Putrajaya pukul 9.30pm.
That time pun orang dah habis makan. 

Tapi xpe la, asalkan kita datang kan. Lepak sembang2 sampai pukul 10 lebih jugak.
My Parents in law pun terus balik Ipoh that nite.
Kami bertiga pun gerak balik KL lalu MEX (Maju Xpressway).
Memang dekat la and tak jammed.

Sampai je KL, tiba2 kuar dari mulut My Dearie nak tengok muvie.
Ape lagi, terus la ke Wangsa Walk. Nak check dulu muvie ape yang ader that time.
Ader Hantu Bonceng but dah penuh so beli la ticket for The Smurfs.
Show pukul 12.20am.. Tak kisah layan jugak la walaupun lewat mlm.
Tapi still gak tak sedar diri yang esoknya kena kerja. Masuk je dalam cinema
baru start cerita, mata dah mula memberat yang teramat sangat.
Mula duduk xsenang. First time rasa macam nie..

Dah tak tahan sangat, me mintak permission My Dearie nak tido kejap.
What the heckkkk !!!!??? LEH TIDUQ DALAM CINEMA..
Memang hancur la..
Beberapa kali melelapkan mata, akhirnya dihujung2 muvie tue my mata
mula segar.Tapi xde guna coz xtahu jalan cite dari awal..
HUHUHUHU..RUGI LA !!!

Habis muvie pukul 2.00am.. Balik rumah ape lagi terus tiduq laaaa !!
Mana leh tahan !!!

OPPSSS !!! About muvie The Smurfs tu..
Hmmmm...agak bosan la di awal ceritanya.. Ending boleh tahan jugak la..
Tapi overall, dari 5 stars ,me bagi 2 stars je..

You May Also Like

0 comments