Dairi Ramadhan 2011 : Puasa Ke Enam

by - 1:58 PM

Weekend nie Me, Dearie and Qiqi berada d' Ipoh.
Balik berpuasa lagi pun last balik Ipoh awal bulan Jun hari tue..so memang dah lama xbalik Ipoh.

Memang me menanti nantikan bila tiba nak ballik Ipoh nie.
Tapi this time memang tak best..bukan pasal ape coz tak leh makan di tempat-tempat fav ku.

Kami bertolak ke Ipoh Jumaat malam after berbuka puasa dengan my colleague
d' Corus Hotel. Biasa la our Head of Department yang belanja.

Kami gerak ke Ipoh dalam pukul 10malam and sampai Ipoh 
pukul 12.30 malam.

Hari Sabtu, tak kemana la coz selalu klau bukan bulan puasa memang pasgi2 lagi 
dah serbu Hollywood..Pekena Cheong Fun or Rojak buah or Kuew Tiaw Goreng Zack.
Tapi sejak dua menjak nie, Mat Jasak nyer fishball soup pun boleh 
melenyapkan nafsu makan ku ini.

But this time balik, xdapat la nak makan semua tue..

Pukul 3.30 petang, kluar dengan My Sis in law pergi Jusco.
Mencari Muffin and sushi idaman My Mother in law.

Balik dari sana, My Dearie ajak ke Bazar Ramadhan Medan Gopeng.
Maybe pergi dah lewat so banyak yang dah habis.

The best part, nampak Usop Wilcha and Qie (Jalan-Jalan cari makan) kat situ.
Shooting for Jalan- Jalan Cari makan la kot !!

Pusing punya pusing, belilah air cincau and air tembikai.
Bergedil ikan, daging and ayam ordered by SIL.
And tetiba nampak Bro Zack berniaga kat situ.
Apa lagi beli la sebungkus kuew tiaw..
 My MIL buat Stew daging. So xde la beli banyak sangat.
Balik dari bazar, terus mandi coz kepala dah fening-fening & gelap mata
Dengan cuaca yang panas sesangat memang boleh buat me pitam.

Pas mandi, kasi lelap kan mata coz kepala dah toinkk toinkk!!!
Bila berbuka, my BIL ader beli kebab yang my FIL suka..
So makan banyak jugak la semalam.

Pukul 11 lebih layan Oblong neighbour depan tue..
But my Dearie yang masak. Neighbour lama diaorg so no hal nak buat sendiri kan.

You May Also Like

0 comments