Dairi Ramadhan 2011 : Kuih Raya !!!

by - 2:33 PM

Bosan betul kat office kot xde kerja dan tak de sales sangat..
This month baru dapat RM1212.00 harus achieve RM 20,000.00
Maner nak cekauuuuu !!!!

Tapi ape2 pun me bersyukur coz ader jugak la kan.
Tadi, memasing kat office nie sibuk cerita pasal makan, kuih raya..

So terdetik dalam hati nak buat kuih sendiri tahun nie..
Kuih APAKAH ?? !!!!! (bak kata Liana)

Actually one of my colleague ader jual kuih tiram. Sedap jugak la..
And actually tu 1 of my fav kuih la..
Susah nak jumpa and sure yang sedap tue susah nak dapat.
Bila tanyer dia ader ambik order tak, dia kata boleh..
So dikebohkan satu department la klau sape nak order.
Me order 5 balang.

BUT....

Tetiba dia bagitahu, mak dia tak sihat and tak larat nak buat..
Hampa la kami yang excited tahap dewa nie tadi.

TUP TUP

Datang niat nak buat sendiri..Coz dah tahu bahan - bahan and cara nak membuatnyer.
So, balik nie nak discuss dengan My Dearie dulu.

And satu lagi, My MIL dah tak ambik kerepek pedas and rempeyek 
macam tahun-tahun lepas..
So double kempunan la..

So, tunggu je la jadi ke tak my kuih-kuih tue nanti..
NOTE:
Kuih-kuih lain memang my mum dah ambik tender...

You May Also Like

0 comments