Klakar giler !!!

by - 11:59 AM

Its really funny la girl !!

Think that ur colleague envy dengan apa yang u ader.. Apa yang u ader ??? !!!
Hahaha...

Cukup la dengan perasaan PERASAN awak tue... Tak ke mana pun .

If you still with your attitude yang bodoh sombong and berlagak tu,
 even u kerja dekat BIG company with BIG SYSTEM pun,
they also akan bercakap negatif about you.

And one more thing, Y you rasa ur colleague yang buat statement tue??? 
TOLONGGGG LAHHH !!! (dengan gaya Jaafar Onn)

Tak Sioooo Teman ehhh !!!

Ur Ex- Colleagues semua cukup enjoy kerja with each others
without rasa dengki mendengki and also happy je.
We helped each others !! You can see it that kan..??

We celebrated Liana's Birthday together kan..and you are there !!!

Not sure la, you penah bukak our blog ke tidak kan 
tapi dengarlah nasihat ku ini.

1) Awak baru je habis blajar kan, so tak perlu la demand sangat nak kerja dengan company yang ber SYSTEM canggih. Cari pengalaman itu yang penting. (we all yang dah bertahun bekerja pun xpernah terfikir about SYSTEM canggih tue.)

2) Mix around dengan your colleagues. Jangan duduk and harap orang lain ke tempat awak untuk tunjuk benda2 yang awak tak tahu. (we all lagi suka if you datang bertanya and tegur each other.)

3) Jangan bodoh sombong and poyo sangat coz awak tak kan kemana - mana nanti. Orang akan pulaukan awak ader la. ( we try ajak you lunch together but awak boleh kuar statement  tak makan dekat kedai mamak coz panas and berbau ..HARUSKAH !!!!)

4) Belajar terima teguran orang tak kira benda itu betul atau salah. Kita manusia yang tidak sempurna. Mungkin teguran itu membantu kita duniawi and ukhrawi ..ahakkk !! (si ANON tue tegur awak over sangat ngan Mr Tunang awak pun awak melenting!! awak rasa dia salah cakap ke ? Fikir-fikir kan lah kebenaran si ANON tue)
5) Ur Ex-Colleagues semua jenis yang happy go lucky and xde lak yang menjelezkan kesombongan awak with Blackberry and Playbook tue..we have our own gadget you know !!
Lebih dulu merasa semua tue before you. 

6) Berterima kasih lah dengan ur colleagues kerana pernah mengajar awak. Jangan bersangka buruk coz tak berkat ilmu yang awak dapat nanti. ( next time awak kena belajar cara untuk fokus dengan kerja and tunjuk ajar dari ur collegues bukan duk sumbat telinga dengar lagu sampai orang panggil berkali-kali tapi xdengar)

Rasanyer cukup la kot comment-comment diatas 
untuk awak belajar mengatasi kekurangan diri 
bukan nak kutuk awak tapi kita kena la sama-sama tegur dan mengingati
antara satu sama lain.
xsalah menegur sesama kita demi kebaikan kan..

Apa-apa pun, semoga awak berjaya dan bahagia dengan insan tersayang.

NOTE:
Peringatan buat diri sendiri jugak....

You May Also Like

2 comments

  1. xlama lg si tunang akan menjadai si suami.jd lepas ni awak dah ada geng yang bernama " Mr Suami" ahaks!

    ReplyDelete
  2. akakkkk akan tukar ke asal panggilan manja utk suamiku ituuuu..no copy2 k !!!

    ReplyDelete