Jiranku dan Kucingnya....

by - 11:06 AM

Assalamaualaikum wbt,

Entahla xfaham dengan orang yang sukakan kucing tapi tak tahu menjaga kucing, kebersihan dan juga jiran sekelilingnya.
My Neighbor yang stay at ground floor, last monday dah nampak kotak kucing depan rumahnya. So macam biasa my Dearie dah remind me so berhati-hati coz dia tahu i dont like and takut dengan kucing. 
Sebab ader sejarah kena gigit dengan kucing masa kat Aloq Setar dulu.

 2 hari lepas, bila nak naik tangga je macam terbau najis kucing. And last nite, bila sampai je rumah me nampak lantai rumah dan sekitar rumah jiran2 lain basah.
I thought maybe cleaner cuci lantai ke tapi bila lalu je jln tue ada bau najis kucing. 
Kuat giler pulak tue. Memang xleh tahan la.
This morning pun even dah kering lantai tue, still bau najis kucing.

Bukan la tak bagi bela kucing, but kena la prihatin dengan jiran dan sekitarnya.
Me and Dearie nak lalu pagi tadi pun, dah muka mencuka je.
coz rasa macam jalan tu xdibersihkan dengan betul coz bau still ader dan kuat.

Teringat satu kejadian 2, 3 tahun yang lalu. That time me and Dearie belum kawin lagi la. Pergi melawat our friend. She and her family loves cats. So ader 2,3 ekor kucing dalam rumah tue yang kluar masuk her house. My Dearie memang awal2 dah suruh me naik kan kaki atas kerusi.

Klau tak silap masa nak makan, tetiba one of her cat buat "projek" kat luar rumah.
Dia boleh pergi and kutip najis tue n basuh lantai. Me yang tengah makan macam ter'stop' sekejap.

EEEEuuuwwww !!! so disgusting !!! 
Bukan xboleh cuci, but that time you tengah entertained tetamu tengah makan so just cover the SHIT dengan paper ke later bila guest dah balik, ko cuci la..

 Me memang xsuka kucing coz takut, xsuka and also rumah macam xbersih coz kucing kluar masuk rumah.

Note:
Before this rajin gak kucing2 tidur kat my shoes rack. Memang terkejut lah i !!!!
But me suka kitten...
So cute kan !!!!

You May Also Like

0 comments