Happy Birthday To Tok Abah and Tok Mak

by - 10:50 PM

Assalamualaikum wbt,

Sabtu yang lepas, our family celebrated Tok Bah and Tok Mak Birthday. Actually Birthday Tok Abah jatuh pada 26 Jun but that time xsemua ahli keluarga yang datang so we managed to do it last saturday.

We planned to cooked Nasi Lemuni, Kari ayam dan banyak lagi.
So, as usual my Paksu ada lah Masterpiece for cake. So he made the best Tiramisu for that.

Tok Abah dilahirkan pada tahun 1926. Jadi umur nya sudah 85 tahun. Every year, celebrated birthday Tok Mak and Tok Bah sekali coz Tok mak tak ingat birth datenya. 
Kalau tak silap, surat beranak Tok Mak hilang masa zaman jopun lagi. Tahun berapa im not sure sangat.
So, we asked both of them potong cake and suap sesama sendiri..
So Cute kan !!!
Lepas potong cake, ape lagi upacara makan la pulak.
Banyak la hidangan yang terhidang, me and Dearie bawak roti Arab je.. Coz nak ngao ngan kari Mak Ndak..

Yang warna grey tue lah Nasi Lemuni..Sangat sedap tau !!!
Potluck satu family bawak satu @ dua dishes.

Actually i love bila my family berkumpul every saturday. Coz i think xde lagi family lain serapat kami boleh lepak every saturday at my atok house.

Note:
Sengal jap ngan pertandingan kaki sapa yang cantik giler !!!
Ce Teka Ce Teka !! ;D
Kaki yang belah kiri tue yang burok !!!



You May Also Like

0 comments