Patuhi lah peraturan - peraturan lalu lintas

by - 12:01 PM

Assalamualikum

Actually me nak cite pasal kerakusan manusia bila berada di atas jalan raya. Tak kira yang memandu kereta, membonceng moto atau ape saja kenderaan.

Dua hari lepas, ternampak 1 xcident dekat ngan my house. Sebuah kereta dengan motosikal. Yang me nampak seorang lelaki dah terdampar tepi jalan dan anggota bulan sabit merah dah merawati luka2 nya yang memang me tak nampak la.

Yang pasti nampak kereta tu mengalami kerosakan pada pintu belakang sebelah pemandu. Memang teruk la..Maybe penumggang motosikal tue menuruni bukit dengan laju.
And finally, tidak dapat mengawal motosikal lalu berlanggar dengan kereta.
Not sure sapa yang salah but itu hanya lah andai ku..

Ape-ape pun selalu la berhati-hati di jalanraya dan berhemah lah..
Anda pasti BOLEH !!! 

Contohi lah seperti di bawah 
!
!
!
!
!
!
V

Klau kambing boleh, pastinya anda pun BOLEH !!!


You May Also Like

0 comments