Food Tracker: Bob Burger

by - 1:14 PM

Ok, today nak perkenalkan the best burger i ever ate. Memang terbaik. Actually dah makan banyak kali tapi baru sekarang nak masuk dalm blog. And last night, me asked my Dearie nak after Maghrib terus shoot ke sana.
I knew about Bob Burger dari 1 of my friend tweet about this stall. She so crazy about foods tapi xgemuk pun...Heran tuii!!!! Ok! Ok back to the story ye..
Bob memulakan bisnes nya di depan rumah nya sahaja. Bagus kan? jimat duit sewa klau nak bukak kat tempat lain. Tapi im not sure dia ader apply lesen perniagaan ke tak? hihihi nanti nak suruh my Dearie tanye masa next visit la...hahahah. There is so many type of burger and Hotdog and also Roti John dia buat. Nak tahu ape menunya boleh la tengok picture di bawah.
Menu Board
Prosperity Limb Tiesto + Rabbit Special Cheese

Little John Hot Dog Special Cheese

BangsarBabe Beef Double Cheese Special ** Banjo Style

Hot Dog King Triple Special

Prosperity Lamb Tiesto Special

Single Chicken Cheese

Rabbit Special Cheese

Prosperity Lamb Cheese
Lamb Tiesto nie sebenarnya daging kambing dan menggunakan bun burger yang panjang.

My Dearie nya menu semalam - Little John Hot dog Special

My Dinner - Rabbit Double Special
For your info, the best thing about Burger Bob nie dia menggunakan Olive oil ketika menggoreng. And dia buat black pepper sauce sendiri. Itu yang buat dia Double Triple Sedap!!!! Yang penting, dijamin bersih. Bob jugak menyediakan tempat duduk pada pelanggan if they want to eat there. Tempat dia happening jugak la coz orang memang ramai. Last nite we all pergi and bernasib baik coz tak de orang lain dekat situ. So cepat la our order siap. Actually masa first try burger bob memang lama la coz orang ramai and bob buat burger sikit2 coz nak menjaga quality burger nya. 
Yang melazatkan lagi burger bob nie,  di akhir pembikinan burgernya akan dilrtakkan kan bawang besar yang di saute dengan butter and juga Worchester Sauce. Itu pun menaikkan selera masa menunggu burger itu siap.
There is a few type of burgers yang bob offer. Ada Limbo And Tiesto, Bangsarbabe, Rabbit, Hotdog and also Little John. Wait the different ?? Kasi cuba la dulu k !! then comment here...
Bob always nak improve his recipes so tak rugi cuba k. And ader new food yang dia letakkan,  Nasi Lemak yang disediakan oleh Ibunya. Boleh tahan sedap jugak.!! Sambal dia kasi asing ...
Nasi Lemak Bob
Location: 5, Jalan AU 5C/1, Taman Lembah Keramat, 54200 Kuala Lumpur
Call: 013-640 2237
Facebook: Bob Burger
Operation One: 4pm - 5am everyday kecuali Public Holiday


Pssttt: Delivery service also available area sekitar sahaja dan ada charge penghantaran. 

You May Also Like

0 comments