Baju ku hilang !!!!

by - 12:09 PM

Entahla pening, confuse, stress, mental, jiwa kacau, macam2 la dalam diri. Entahla kemana baju2 ku semua. Bila nak kluar mesti pening mencari baju. Sampai boleh naik angin je. Kadang2 My Dearie naik hangin bila me cakap baju xde, xmuat dah la, xsesuai la. Peninggggg memikio kan nye.
Huhuhuhu.... sebenarnya sejak me berhijrah, semua baju2 tue xsesuai.Coz sejak dua menjak nie, aku lebih menjurus kepada baju yang big size je..Dah gomok tau..huhuhu Sejak kawin naik berat badan nie, entah2 lebih dari 5kg kot. Huhuhuhuhu 
Last nite, masa on the way to Murni SS2 me menyuarakan kebimbangan diatas 'kehabisanan' baju untuk dipakai di ofis dan untuk dipakai dirumah. Dengan kenaikan yang mendadak nie, xselesa nak pakai baju dulu2 yang ketat dan seksi itu. If me pakai pun mesti cover with cardigan. Ye la ingin menyorokkan kelemahan yang ader nie..Huhuhuhu sedih je rasa.. Dan Dearie cakap, start from monday jangan makan malam. And i think of nak berpuasa sebenarnya. Lagipun me harus ganti puasa lagi 6 hari...hrmmmm insyallah akan kami usahakan demi kesihatan dan penampilan yang comel ini... Ahak !!! Memang rasa kenaikan berat badan nie tapi coz Dearie slalu cakap "xpe kita dah kawin, jangan endah ape orang nak cakap" sebab tue la makin khayal je makan xingat donia.
Insyallah me akan berusaha untuk menurunkan berat badan ini kembali seperti sebelum kahwin.. Memang kurus pun sampai beli banyak seluar baru. hihihihi
Gambar Hiasan

You May Also Like

0 comments