Laksa Pertama ku

by - 11:23 AM

Actually dah lama nak buat laksa tapi biasa la masa tak mengizinkan tambah2 lagi harus koje hari sabtu. But disebabkan keinginan yang teramat sangat akhirnya laksa pertama ku siap jua. Nak dijadikan cerita My Parents in Law turun KL untuk menghadiri perkahwinan anak saudara Wan Chik. So memang rezeki la kan..


After balik keje tengahari tue, bergegas la me & Dearie ke Jusco untuk memebeli beberapa bahan yang belum mencukupi. Biasa la orang baru kawin mmg la mcm tue. Hihihihi Sampai je dirumah, me terus meneruskan operasi membuat kuah laksa. Ku ambil resepi Mak tersayang la,biasa la anak emak kan and sedap pulak tu.. So bermula bermacam macam adeganku dibantu oleh encik Dearie tercinta. Selepas bertungkus lumus, akhirnya siaplah laksa ku. Pada ketika itu, My PIL dah pun sampai dirumah. 


Sesudah selesai je, me, Dearie and Mama berfoya dia Bagus Baking Solution Shop. Di sana kami menjadi agak diluar kawalan kerana both of us GILA baking especially me...So setelah dapat barang yang di cari, kami bergegas balik dan bersiap untuk ke majlis perkahwinan Shah & Debby. Actually kami xkenal but Wan Chik invited so kami berbesar hati untuk memenuhi undangan itu.


Oppss !! Berbalik cerita laksa pertama ku itu. Jadi laksa itu telah dihidangkan pada pagi Ahad nya buat sarapan my PIL. Ader ke orang bagi makan laksa pepagi ?? Omak eden kehairanan.. hihihi apa boleh buat my PIL mau pulang ke Ipoh awal pagi jadi bagi merasmikan laksa ku itu harus dihidangkan pagi. Hihihihi Alhamdulillah laksa ku menjadi dan bertambah makan my PIL and also my Big Boss itu. Me pun bertambah coz laksa is one of my fav foods jugak.. Lagi pun klau makan banyak xkan gemuk nya.. BETULLLLLLL x tipu !! ;))
Memang saja buat laksa banyak sikit coz nak ajak my family. So after my PIL pulang, me terus called my mum and invited them. Diaorang sampai dengan membawa Nasi Dagang pulak.Memang Terbaik la kan.. Senang cite la kan. laksa ku sama rasa macam laksa emak ku itu..jadiiiiiiii BERJAYA la ....




Oppsss lupa la nak cakap, My Dearie kureng minat makan dengan laksa so telah ku sediakan bihun untuk digantikan dengan laksa.

You May Also Like

0 comments