Reunion Batch '82

by - 10:43 PM

Walaweiii...Alhamdulillah sampai juga diriku di Negeri Jelapang Padi tempat dimana aku dibesarkan dan menuntut ilmu. Seronok gila sepanjang perjalanan ke sana. Sebenarnya hajat ku untuk pergi ke utara hampir dibatalkan kerana member2 nak ajak g Cameron Highlands. But alhamdulillah disebabkan alasan2 yang tak dapat dielakkan aku dapat juga ke Alor Setar selepas memujuk Dearie tersayang dan dia sangat memahami.

Sepanjang perjalanan ke Alor Setar memang menyeronokkan. Sepanjang perjalanan aku bercerita tentang kenangan ku semasa menetap disana dan tentang kawan2 ku. Iphone ku ada application 4square so sepanjang perjalanan aku asyik check in je..Sangat gumbira xterkata untuk berjumpa kawan2.


Kami bertolak dari Ipoh pada pukul 11 pagi dan tiba di Alor Setar pada pukul 1petang dan terus menuju ke rumah ibu sahabat karib ku Awin di Derga Jaya. Aku dah janji nak datang ke sana dan pergi  bersama sama Awin. Kami dihidangkan dengan hidangan tengahari yang menyelerakan. Ikan kembung goreng kicap, sayur taugeh goreng dan ikan rebus asam. Actually ikan rebus asam nie simple sangat dan fav aku masa bertadang dirumah Mak Awin tahun 2008. So dengan kedatangan aku kesana membawa orang baru, Cik Lela telah menyediakan Ikan Rebus Asam untuk ku..Terima kasih bebanyak untuk Family Awin especially Mak Awin coz sanggup masak untuk kami. So after 4pm kami bersiap nak ke perjumpaan di Stadium Darul Aman.


Setiba kami disana kawan2 dah ada berkumpul. Then kami sampai aper lagi drama peluk peluk la kan..Lepak minum sambil bergurau senda and we decided nak main Bowling at Star Parade. So ape lagi we gerak la ke sana. Sampai je disana, orang memang dah ramai so we have to waiting for our turn. So sementara menunggu turn kami, me and Dearie meronda ronda ke kedai2 CD. Coz my dearie nak cari CD lagu. Macam la kat kl xde CD lagu  hihihi ...xpe just nak enjoy2 kan..


About 20 minutes later our turn pun sampai. So we bayar untuk 2 games. Memang best la coz dapt lepak dengan kawan2 lama. Main punya main jam dah pukul 9 malam, so my Dearie kata kena gerak skrg. So me, dearie and Awin decided makan kat Iman Kuew Tiaw tapi bila sampai je kat sana memang banyak gila keta dan ramai rang kat sana. So we all patah balik ke stadium coz kat sana banyak kedai2 makan. That time Rosdan, hubby Awin dah ader. So after makan, kami gerak balik ke KL dalam pukul 10.30pm. 


Sepanjang perjalanan semuanya lancar tapi bila masuk ke Changkat Jering, kereta mula bergerak perlahan. 20km/jam rasanya. Memang banyak kereta that time dah pukul 12.00am. Dearie dah stressed. So Dearie nak masuk jalan lama dari Kuala Kangsar. Jalan lama pun ader area yang jammed. Tapi alhamdulillah kami sampai Ipoh pukul 2.30am. Memang letih sangat sampai pagi tadi bangun pukul 10.45 pagi.. hihihihi menantu apa la kan..tapi nasibla my mama nad baba jenis memahami.


Ape2 pun i really enjoyed spend time with my lovely friends walaupun sekejap. Insyallah kita plan lain di lokasi yang lain. Love you Guys!!!!! And thanks to my Dearie coz sanggup bawak me untuk ketemuin kawan2 lama.. I Love u cayang..


  

You May Also Like

0 comments