Hanif's Big Day ( 9 Jan 2011)

by - 12:53 PM

Alhamdulillah, selesai sudah wedding adik ketiga ku ini. Walaupun perbezaan antara majlis perkahwinan ku dengan adik ku hanya 3 bulan tp semuanya berjalan lancar. Maybe ader kekurangan dan kesilapan dalam majlis itu but its really make me happy coz all my flesh and blood always there to helped us during kenduri. Me dah start cuti on friday, kena uruskan beberapa hal yang memerlukan my power to settle it. Actually dah malas nak stay kat office coz bulan nie sales slow sgt and me xde sales langsung huhuhu sadissssnye.

On friday, me bergegas kedai untuk beli beberapa barang and the climax malam nyer bermula la proses menyiapkan cupcakes. Malam tue dah meriah with my uncles and aunties also my cousins. Macam2 peranagai leh tengok but the part time posing hihihi.That nite rasanya stay sampai pukul 1 lebih kot almost 80% cupcakes berjaya disiapkan. Yang balance kena tunggu esok la.
Tapi yang xbest sangat my dearie kena kerje sampai ari sabtu coz nak siapkan drawing. Memang hangin satu badan la.. Dah la jumaat keje sampai 10 malam.Huh!!! its really make me angryyyyyyy..... Saturday nya, ramai la jiran2 ku memulakan proses untuk memasak untuk kenduri. Pukul 8 pagi ramai makcik2 berlipat lengan baju untuk proses memotong bahan2 untuk dimasak.Me and dearie sampai pukul 10 pagi coz memasing terlajak tido. Apa lagi kena la marah ngan bondaku ituewwww huhuhuhu...
Homemade Cupcakes
Aku telah dipertanggungjawabkan untuk menjadi mata2 pada semua section, dari section menyiapkan pelamin ke section memotong bahan2 hingga la ke bahagian packing gift. Actually masa my wedding dulu ader suara2 sumbang bercerita yang xbest. Bermula pada malam berkampung, macam2 cerita kami dengar hingga ader yang xdatang mesyuarat. Ya Allah memang dugaan. We all dah nervous. Mak n ayah dah jumpa orang yang berkenan nak tahu hal sebenar and rupanya ader orang bawak mulut. Kesian anip sampai menangis dia malam tue. Tapi alhamdulillah semua dah selesai. Hanya tunggu je ape orang nak cakap pulak pasal kenduri anip pulak. Memang susah nak puaskan hati semua orang.But for me and family everything perfect.

You May Also Like

0 comments