Sesat Jalan punya cite

by - 1:32 PM

5Dec 2010: Kenduri Sunat Anak Kak Yong @ Klang.


Hahaha...mmg klakar giler bila di ingatkan balik about nak pergi kenduri Pak long @ Klang yesterday.


Me kena drive coz my dearie keje and bawak my Mum, Tokmak n Tokbah together.Anip bawak Eg and Uda n her kids.Me mmg tak tahu jalanke klang but tokbah kan expert jln so me ok je la..Me asked anip tunggu @ Semarak while me pegi jemput Tokmak N Tokbah. After that kami pun ke semarak for meet up with anip but rupa-rupanay dia dan gerak dulu n that time diaorg dekat Jln Duta. So me confident coz ader co-pilot untuk tunjuk jalan. We all lalu PWTC coz Tokbah kata lagi dekat.Then tokbah suruh ikut Jalan Bangsar,tah macam maner we all sesat then carai jalan patah balik ke PWTC.


Me pun called anip and diaorg dh smp klang..huhuhu ape lagi gelabah la Tokbah coz still xkuar kl lagi..After 2nd time lalu PWTC me ikut jalan lain tp jammed giler coz yesterday kan ader perarakan dekat Masjid Negara and dengan org ramai nak klaur shopping for Christmas n beli barang sekolah anak2...Me follow je instruction from Tokbah and kami confius coz Tokbah suruh ikut Subang Jaya...Me lagi la glabah coz xtau jalan betul ke tidak..Me ikut je direction yg Tokbah bagi, lalu dari satu tol ke tol yg lain. N the best part is Tokbah siap cakap kereta yg berhenti tepi jalan pun sesat macam kita..hahahahaha mmg kami gelak xingatla coz Tokbah nak menyedapkan hati semua..Me ikut je Jalan ke Subang and finally dh pukul 2 lebih tak smp jugak klang, we all decided untuk patah balik ke kl


Balik kl pun satu hal.Jammed yg teramat sangat. 10km/j mmg sangat mencabar kesabaran.Dengan panasnyer..Slow2 jalan dan finally sampai Au3 pukul 3 lebih. That time memang dh lapar sangat n kami pegi makan dekat Madam Lim's Jusco AU2.Akhirnya kami 'kenduri' dekat Jusco je..

You May Also Like

2 comments

  1. hahahahaha...mmg x de rezeki kesana la wehhh. Yg patut dipersalahkan ialah Anip Shah...hahhahaha

    ReplyDelete